Diamond Circle-dagtrip vanuit Akureyri
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Diamond Circle-dagtrip vanuit Akureyri
/ Iceland / Northeastern Region / Akureyri / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Zweeds

Diamond Circle-dagtrip vanuit Akureyri

1 day
Hele dag
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
De dagtrip begint als u 's morgens vroeg wordt opgehaald bij uw hotel in Akureyri en vervolgens reist u per minibus met airconditioning naar het platteland van Noord-IJsland, waar de natuurlijke bezienswaardigheden van de Diamond Circle op u wachten.

De eerste stop op de route is bij de prachtige Goðafoss-waterval, een van IJslands grootste en indrukwekkende watervallen. De naam vertaalt zich als 'waterval van de goden'. Vergaap u aan de krachtige watermassa's en ga dan verder naar het gebied rond het Mývatn-meer. Zie stomende en borrelende modder in de natuurlijk gevormde zwavelputten van Hverir, een geothermisch gebied in de schaduw van de berg Námafjall. U hoort hoe van de geologische plaats wordt gezegd dat het een van IJslands mooiste maar potentieel gevaarlijke plaatsen is.

Van het Mývatn-meer reist u verder door nationaal park Vatnajökull om Dettifoss te zien, een spectaculaire waterval waar water van een hoogte van 44 meter omlaag stort in een ijzige canyon. Stop voor een foto en vervolg dan uw route over de wegen rond de ijscanyon Jökulsárgljúfur in de Vesturdalur-vallei en de echoënde kliffen van Hljóðaklettar. Leer hoe het ruige rotsachtige landschap bekend staat om zijn basaltzuilen die het vulkanische verleden van het gebied kenmerken.

Een trip naar de hoefijzervormige Ásbyrgi-canyon komt er vervolgens aan, dus houd uw camera in de aanslag om foto's te maken van de verleidelijke vormen, omgeven door torenhoge, met ijs bedekte kliffen. Na al deze activiteiten rommelt uw maag beslist. Geniet van een late lunch (op eigen kosten) in een café in het mooie Húsavík. Vervolgens kunt u ontspannen tijdens de reis naar het zuiden naar Akureyri waar uw tour eindigt.

Als uw tour plaatsvindt in de vroege zomermaanden tussen begin juni en eind juli, kunt u genieten van een laatste stop bij het schiereiland Tjörnes, waar u papegaaiduikers kunt zien nestelen op de kliffen van de kustlijn.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Vervoer met minibus met airconditioning
 • Plaatselijke gids
Niet inclusief
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullend
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
 • U wordt aangeraden om warme kleding, handschoenen en een fles water mee te nemen
 • Minimaal 2 personen per boeking vereist
Kenmerken
Toerisme
95%
Cultureel
65%
Beoordelingen
4.9
6
R
Rachel C
5 | 2017-07-29

This tour was amazing, and while the sights would have been amazing regardless, this particular tour was made amazing because of our guide, Bjarki. We did several types during our trip, and Bjarki was the best guide we had - sunshine who truly loved his country and his job! We learned AND saw tons!

s
sarasiu
5 | 2016-07-12

My friend and I are the only two travellers in this tour, so it became a private tour. But it is really good and the guide, B____forget how to spell his name is really really good. He shows his enthuasiasm answering all our questions. Always has simile and patient. Highly recommended.

Vergelijkbare activiteiten in Akureyri Klik om andere ervaringen te ontdekken
Anonymous
Anoniem

Akureyri

 • Informatie & Tips
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.