Truffeljagen en wijnproeven met Barolo in Langhe
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Truffeljagen en wijnproeven met Barolo in Langhe
/ Italy / Piedmont / Province of Cuneo / Alba / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Truffeljagen en wijnproeven met Barolo in Langhe

Variable
E-Ticket
Over deze activiteit
Een ervaren truffel-jager met zijn getrainde honden zal je kennis laten maken met de magie en het mysterie van de wereld van truffels.
Je leert alles over zwarte en witte truffels en dan zoek je ze in het bos. Je truffeljacht vindt plaats in het wijngoed Josetta Saffirio in Castelletto, een klein gedeelte van Monforte d'Alba, bekend om de Nebbiolo-productie (Josetta Saffirio is eigenaar van 5 hectare waarvan het grootste deel is gewijd aan Nebbiolo in de Barolo cru van ' Castelletto ', een zeer kleine en hoogwaardige productie). Na de wandeling in het bos, zal het personeel van Josetta Winery u het wijnhuis laten zien, te beginnen bij de wijngaarden en de wijnkelder, over de rijpende tonnen en de barrique-kamer bereikt u de degustatieruimte voor een "Langhe merenda" en wijnproeverij. Je proeft vijf ongelooflijke wijnen in combinatie met lokale en authentieke kaas en vleeswaren. Wijnen geproduceerd door Josetta Saffirio vertegenwoordigen het terroir, Langhe Rossese Bianco, een herontdekking van een oud druivenras een jaar geleden, Barbera, Nebbiolo d'Alba Spumante Rosè champenoise-methode en natuurlijk hebben ze Barolo DOCG en Barolo Riserva DOCG. Meer informatie Respect voor het land is hier een concrete actie, ze gebruiken alleen de producten die in de biologische landbouw zijn toegestaan ​​om de ziekten te bestrijden.
De indeling van de wijngaard is 'Giropoggio' en ze werken niet diep in de grond voordat ze de planten planten, en de wijngaarden zijn volledig begraasd in de rij om de erosie van het oppervlaktewater te verminderen. Ook gebruikt Family Saffirio tien jaar lang lichte tractoren om impact op de bodem te voorkomen en dit laat de bodem ademen en ze zien alleen organische meststoffen. De kelder is ontworpen om te worden geïntegreerd in het landelijke landschap en om de warmte-uitwisseling met de buitenlucht te verminderen. De isolatie gebeurde met natuurlijke kurk.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Eten
70%
Cultureel
70%
Toerisme
60%
Origineel
20%
Anonymous
Anoniem

Alba

  • Informatie & Tips
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.