Entreebewijs voor Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Entreebewijs voor Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam

Entreebewijs voor Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam

2 h
Ticket
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
In 1895 liet mevr. Willet haar weelderige huis na aan de stad Amsterdam, inclusief indrukwekkende kunstcollecties van haar overleden echtgenoot Abraham, bestaande uit antieke meubels, zilver, keramiek, sculpturen, schilderijen en foto's. In Museum Willet-Holthuysen is de buitengewone collectie van kunst en ambachten van Abraham Willet (1825-1888) te zien. Een selectie van deze collectie wordt op de eerste verdieping van Museum Willet-Holthuysen tentoongesteld. Op deze verdieping zijn ook andere tentoonstellingen te zien die bij de collectie passen.

Abraham Willet was de zoon van een beroemde Amsterdamse arts. Op jonge leeftijd ontwikkelde Abraham veel belangstelling voor kunst en antiek. Hij was al actief als een collector nog vóór het huwelijk met de rijke Louisa Holthuysen in 1861. Hij kocht vooral schilderijen van hedendaagse kunstenaars, maar verkocht deze collectie voordat hij naar het grachtenpand aan de Herengracht 605 verhuisde.

Het was op de Herengracht waar Abraham Willet opnieuw een hartstochtelijk verzamelaar werd met een brede interesse op bijna elk gebied van kunst en ambachten. Zijn collectie bestond uit keramiek, glaswerk, zilver, meubilair, kostbare sieraden, schilderijen, prenten, tekeningen en foto's. Hij heeft ook standbeelden verzameld en had tevens een bibliotheek in het grachtenpand.

Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Entree
Niet inclusief
  • Eten en drinken
  • Transport naar/van bezienswaardigheden
Aanvullend
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en in het weekend/op feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur
Kenmerken
Cultureel
85% Origineel
55% Toerisme
45% Adrenaline
15%
Beoordelingen
3.7
3
K
Kathi D
2 | 2017-09-20

Gardens were pretty.

K
KATHRYN M
5 | 2017-08-07

It was a great looking place as seen from the water tours. I unfortunately missed the tour and only saw the exterior. It made me kick myself. If the interior tour was as good as it sounded and the grounds as beautiful During July the garden I am certain was looking great I really blew it.

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Anonymous
Anoniem

Instellingen