Het Anne Frank verhaal voor de annex: rondleiding in Amsterdam
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Het Anne Frank verhaal voor de annex: rondleiding in Amsterdam
/ Netherlands / North Holland / Government of Amsterdam / Amsterdam / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Het Anne Frank verhaal voor de annex: rondleiding in Amsterdam

Variable
Met een gids
Te voet
E-Ticket
Over deze activiteit
Het verhaal van Anne Frank is bekend over de hele wereld vanwege haar dagboek, welke de periode beschrijft dat zij, haar familie en 4 anderen in een geheime en verborgen bijgebouw ondergedoken zaten voor de Duitse bezetters van Amsterdam.Vanwege de vele films, toneelstukken en boeken, is het deel van haar leven toen zij ondergedoken was zeer bekend. Minder bekend is haar leven als jong kind die van Duitsland naar Amsterdam verhuisde. Haar vader vreesde nazi-Duitsland en nam zijn gezin mee naar Amsterdam, waar hij hoopte dat ze veilig zouden zijn voor Hitler. Ze arriveerden in 1934 en vestigden zich in een huis op het Merwedeplein. Anne Frank bracht gelukkige momenten door op dit plein en in de omgeving.Tijdens deze wandeling nemen we je mee naar de plaatsen die belangrijk waren voor Anne Frank tijdens haar jeugd. Zie waar ze naar school ging en in welke winkel ze het beroemde dagboek kocht. Verken de buurt waar ze buiten speelde en ontdek het huis waar Miep Gies vele jaren woonde. Miep Gies is de vrouw die na de oorlog het dagboek overhandigde aan Otto Frank. Ze had een aantal persoonlijke bezittingen van de familie gered, nadat de Duitsers het huis binnenvielen.Otto Frank was terughoudend om het dagboek te publiceren, maar toen hij in het dagboek las dat het de wens van zijn dochter was om het te laten publiceren, liet hij toe dat het boek publiek werd gemaakt in juni van het jaar1947.De tour vindt plaats in het zuiden van Amsterdam, waar u de kans krijgt om kennis te maken met een deel van de stad dat u anders waarschijnlijk niet te zien zou krijgen. Dit gebied werd gebouwd in de jaren 1920-30 en was gebaseerd op revolutionaire ideeën uit stedenbouw, architectuur en sociale huisvesting.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
90%
Cultureel
75%
Origineel
45%
Sport
20%
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Van Gogh museum
Collecties
Van Gogh museum 39 Activiteiten
Museums
Collecties
Museums 65 Activiteiten
Zaanse Schans Windmills
Collecties
Zaanse Schans Windmills 76 Activiteiten
Rijksmuseum
Collecties
Rijksmuseum 43 Activiteiten
Volendam, Marken & Edam
Collecties
Volendam, Marken & Edam 45 Activiteiten
Gourmet cruise
Collecties
Gourmet cruise 43 Activiteiten
Hop-on hop-off boat
Collecties
Hop-on hop-off boat 27 Activiteiten
Canal Cruise
Collecties
Canal Cruise 145 Activiteiten
Keukenhof Garden & flower fields
Collecties
Keukenhof Garden & flower fields 19 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 53 Activiteiten
Alles bekijken 50 Collecties
Anonymous
Anoniem

Amsterdam

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.