Wandeltocht door Jordaan in Amsterdam
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Wandeltocht door Jordaan in Amsterdam
/ Netherlands / North Holland / Government of Amsterdam / Amsterdam / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Wandeltocht door Jordaan in Amsterdam

Variable
Te voet
E-Ticket
Over deze activiteit
Uw ochtend of middag in dit gebied begint in uw hotel (als u zich in de buurt van het gebied bevindt) of bij het standbeeld van Anne Frank aan de voet van de Westerkerk. Vertrek in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u alles over deze wijk echt kunt zien, voelen en leren. De Jordaan van Amsterdam staat zeker bekend als een van de echte hotspots van Amsterdam. De oorsprong van het gebied kan worden teruggevoerd tot de 17e eeuw, waar het wordt verondersteld te zijn gebouwd voor de arbeiders en immigranten van de stad. Veel van deze immigranten zijn afkomstig uit Frankrijk of in de buurt, en vormen vervolgens het agrarische deel van de stad. Ze werden vervolgens Jardin genoemd, wat Frans is voor de tuin. Dit woord veranderde uiteindelijk in Jordaan, de naam van het district vandaag. Als buurt voor de arbeidersklasse hield dit gebied in de jaren tachtig op te bestaan. Door de stadsvernieuwing is de huurprijs gestegen en zijn veel van de oorspronkelijke bewoners verhuisd naar satellietsteden zoals Purmerend en Almere. Na hun vertrek werd het gebied de trendy place to be, het aantrekken van studenten, kunstenaars en jonge ondernemers. Tijdens de wandeling zal je gids je op de hoogte stellen van vele verhalen en anekdotes over deze contrasterende perioden in de Jordaan. We bezoeken ook een typisch Nederlands "Hofje" (binnenhof of patiotuin) en tonen u de beroemde Westchurch en vele kleine straatjes en idyllische grachten. Op maandag en zaterdag bezoeken we ook een levendige lokale markt. Naast alle bezienswaardigheden onthult uw persoonlijke Jordaan-gids het unieke karakter van de wijk, leert u de lokale geschiedenis en cultuur kennen en geeft u insidertips over geweldige lokale restaurants, winkels, bezienswaardigheden, activiteiten, openbaar vervoer en meer.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
85%
Cultureel
60%
Origineel
35%
Sport
30%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Van Gogh museum
Collecties
Van Gogh museum 39 Activiteiten
Museums
Collecties
Museums 65 Activiteiten
Zaanse Schans Windmills
Collecties
Zaanse Schans Windmills 76 Activiteiten
Rijksmuseum
Collecties
Rijksmuseum 43 Activiteiten
Volendam, Marken & Edam
Collecties
Volendam, Marken & Edam 45 Activiteiten
Gourmet cruise
Collecties
Gourmet cruise 43 Activiteiten
Hop-on hop-off boat
Collecties
Hop-on hop-off boat 27 Activiteiten
Canal Cruise
Collecties
Canal Cruise 145 Activiteiten
Keukenhof Garden & flower fields
Collecties
Keukenhof Garden & flower fields 19 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 53 Activiteiten
Alles bekijken 50 Collecties
Anonymous
Anoniem

Amsterdam

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.