Zelfstandige tour door het Joods Cultureel Kwartier
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Zelfstandige tour door het Joods Cultureel Kwartier
/ Netherlands / North Holland / Government of Amsterdam / Amsterdam / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Zelfstandige tour door het Joods Cultureel Kwartier

2 h
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Ontdek het Joods Cultureel Kwartier in het hart van Amsterdam.
Prachtige synagogen, opvallende gebouwen en indrukwekkende gedenktekens sieren de straten van de oude Joodse wijk van Amsterdam. Het Joods Cultureel Kwartier ligt in het hart van de wijk. Het is minder dan een vierkante kilometer groot en bevat het Joods Historisch Museum met het indrukwekkende JHM Kindermuseum, de statige Portugese synagoge, het Holocaustmonument en het Nationaal Holocaust Museum. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de Joodse cultuur, geschiedenis en tradities - allemaal met één ticket.
Portugese Synagoge
Middenin het Joods Cultureel Kwartier staat de indrukwekkende Portugese Synagoge. Het gebouw wordt nog steeds als gebedshuis gebruikt, maar is ook open voor het publiek, en er worden regelmatig concerten gegeven. Het 17e-eeuwse interieur is nog steeds volledig intact en wordt verlicht door honderden kaarsen. De andere gebouwen van het complex omvatten schatkamers waar bezoekers een unieke verzameling ceremoniële objecten gemaakt van zilver, goud, zijde en brokaat kunnen aanschouwen. 
Joods Historisch Museum
Als u naar Amsterdam gaat moet u in ieder geval een bezoek hebben gebracht aan het Joods Historisch Museum. Dit museum bevindt zich in vier monumentale synagogen en biedt een unieke kijk op alle facetten van het Joodse leven in het Nederland van vroeger en van nu. Het museum heeft een grote multimediacollectie, variërend van schilderijen tot films, en van alledaagse objecten tot 3D-presentaties, en heeft altijd één of twee tijdelijke tentoonstellingen.
JHM Kindermuseum
In het Joods Historisch Museum is er een museum speciaal voor kinderen! Het is ingericht als een Joods familiehuis met zes kamers, waar kinderen van 6 tot 12 jaar spelletjes kunnen spelen die hun leren over de Joodse cultuur - soms serieus en soms met humor. Kinderen kunnen brood bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studiekamer of samen muziek maken in de muziekkamer.
Nationale Holocaust-monument
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de bezetters joden samenkomen in dit voormalige theater. Tienduizenden mensen werden hier gevangengehouden, niet wetend welk lot hen boven het hoofd hing tot ze werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen. De Hollandsche Schouwburg is nu een gedenkplaats met een muur met namen ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers. Er is ook een tentoonstelling over de Holocaust in Nederland.
Nationaal Holocaust Museum
Via dit voormalige gebouw voor lerarenopleidingen werden honderden Joodse kinderen, die in de aangrenzende crèche gevangen werden gehouden, naar relatief veilige plekken gesmokkeld met de hulp van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze historische plek, in het Nationaal Holocaust Museum, wordt het verhaal van de Holocaust verteld door middel van wisselende tentoonstellingen en artistieke evenementen die zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • audiotour
 • Kaart met wandeltocht door de oude Joodse wijk
 • Entree/toegang - Joods Historisch Museum
Niet inclusief
 • Begeleide tour
 • Eten en drinken
 • Hotel ophalen en wegbrengen
Aanvullend
 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
 • Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene
 • De Portugese synagoge is gesloten op zaterdag, maar controleer de kalender zorgvuldig op Joodse feestdagen.
Kenmerken
Toerisme
95%
Cultureel
90%
Beoordelingen
4.0
5
K
Kelly C
2 | 2018-02-04

This was alright - very different than I imagined and the self guide tour was boring.

R
Regina P
5 | 2017-07-26

The self-guided tour was great. It allowed me to see sites at my own pace and it was very educational. There was additional information provided by brochures about the Jewish quarter that also was very helpful. Amsterdam is a beautiful, friendly city that doesn't seem as affected as other european cities by xenophobia and illogical behavior. The price for the ticket was extremely reasonable.

r
rlipchik
5 | 2016-09-14

You need to allow for at least 4 hours to see many of the fascinating exhibits. There are three main areas. The cafeteria soup was outstanding.

A
Arthur S
4 | 2016-04-05

The tour was very good the only hang up was that the Starting Point of the Tour was not clearly indicated in the documents provided and even the local people near the point did not recognize the address.

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Van Gogh museum
Collecties
Van Gogh museum 39 Activiteiten
Museums
Collecties
Museums 65 Activiteiten
Zaanse Schans Windmills
Collecties
Zaanse Schans Windmills 76 Activiteiten
Rijksmuseum
Collecties
Rijksmuseum 43 Activiteiten
Volendam, Marken & Edam
Collecties
Volendam, Marken & Edam 45 Activiteiten
Gourmet cruise
Collecties
Gourmet cruise 43 Activiteiten
Hop-on hop-off boat
Collecties
Hop-on hop-off boat 27 Activiteiten
Canal Cruise
Collecties
Canal Cruise 145 Activiteiten
Keukenhof Garden & flower fields
Collecties
Keukenhof Garden & flower fields 19 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 53 Activiteiten
Alles bekijken 50 Collecties
Anonymous
Anoniem

Amsterdam

 • Informatie & Tips
 • Collecties
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.