Privésafari in Wilpattu National Park
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Privésafari in Wilpattu National Park
/ Sri Lanka / North Central Province / Anuradhapura / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans

Privésafari in Wilpattu National Park

1 day
Privé
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Ontmoet uw chauffeur bij de ingang van het Wilpattu National Park in Anuradhapura om ongeveer 5:30 uur of 14:30 uur om uw spannende safaritour te beginnen in Wilpattu National Park.
Wilpattu National Park is het grootste wildreservaat in Sri Lanka en beslaat een gebied van 131.693 hectare dat in hoogte verloopt van zeeniveau tot 152 meter hoogte. Het werd in 1905 uitgeroepen tot wildreservaat en in 1938 kreeg het de status van National Wildlife Park. Op 7 november 1947 werd het noordelijke deel van Wilpattu uitgeroepen tot Wilpattu North Sanctuary. Wilpattu National Park ligt in de droge zone en is niet te vergelijken met andere natuurreservaten in Sri Lanka. Een uniek complex van meer dan 50 waterrijke natuurgebieden genaamd "Villu" is het meest belangrijke, topografische kenmerk van het nationale park. Villu's zijn ondiepe natuurlijke meren die zijn gevuld met regenwater, omgeven door open grasvlaktes in het midden van de dichte jungle aan struikgewassen. De aanwezigheid van deze villu’s met een overvloed aan water kan het best worden verklaard door de weerspatronen die over het park heersen: terwijl de periode van droogte alleen in de maanden mei tot begin september loopt, is het belangrijkste regenseizoen van september tot december met de hevige regenbuien van de noordoostelijke moesson; het tussenmoessonseizoen trekt in maart en april over het park. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in het park ligt rond de 27,2 graden Celsius en de jaarlijkse neerslag is ongeveer 1.000 mm.
Het Wilpattu National Park heeft verschillende natuurlijke omgevingen: een kuststrook, natuurlijke meren (villu’s), rotsachtige gebieden, struikgewas, open weides en dichte bossen bieden onderdak aan tal van diersoorten, waarvan 31 zoogdieren. De grootste trekpleisters in Wilpattu zijn luipaarden (Panthera pardus kotiya) en lippenberen (Melursus ursinus). Afgezien van deze twee zoogdieren zijn er Aziatische olifanten (Elephas maximus), gevlekte herten, muntjakherten, jakhalzen, sambars, dwergherten, wilde varkens, waterbuffels (Bubalus bubalis) en moeraskrokodillen. Er zijn ook vlinders te vinden, zoals de hypolimnas bolina, de papilio polymnestor, de papilio polytes, de hebomoia glaucippe, de mycalesis patnia, de pachliopta aristolochiae en de pachliopta hector.
Er zijn ook talloze vogelsoorten te vinden en het park biedt van november tot maart onderdak aan talrijke wintermigranten, terwijl de gevaarlijke krokodillen bovenaan de lijst van reptielen staan. In de weides van Wilpattu vindt u ook sterschildpadden (Geochelone elegans). In de grote villu’s bevinden zich de zwartbuikaardschildpad (Melanonchelys trijuga) en de Indische klepweekschildpad (Lissemys punctata). De tour eindigt bij het oorspronkelijke vertrekpunt.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • Vervoer per privé Safari Jeep.
 • Volledige dag Safari - Safari van 05:30 uur tot 05:30 uur
 • Halve dag - Ofwel een ochtendsafari - 05.30 uur tot 09.00 uur OF een avondsafari - 14.30-17.30 uur
Niet inclusief
 • Ophalen en afzetten van het hotel indien buiten 5 km van de toegangspoort van het park
 • Entreegelden voor alleen jeep-boekingen (entreegelden contant te betalen)
 • Eten en drinken
 • Fooi
Aanvullend
 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
 • Geen hartproblemen of andere ernstige medische problemen
 • Maximaal 6 personen per boeking
 • Minimumleeftijd is 6 jaar
 • Een minimum van 2 personen per boeking is vereist
 • Het beste seizoen om het Wilpattu National Park te bezoeken is in februari en oktober
 • Er nemen maximaal 6 reizigers deel aan deze tour/activiteit
Kenmerken
Toerisme
90%
Cultureel
65%
Origineel
50%
Anonymous
Anoniem

Anuradhapura

 • Informatie & Tips
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.