Casa Batlló: Skip the line + videogids
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Casa Batlló: Skip the line + videogids
/ Spain / Catalonia / Barcelona / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Casa Batlló: Skip the line + videogids

Variable
Populair
Met een gids
Over deze activiteit
Skip the line en betreed Casa Batlló - een van Gaudí's meest verrassende werken (en dat zegt in zijn geval echt iets!) Van de kleinste details in het interieur tot de beroemde draak op het dak; dit meesterwerk is een en al Gaudí
Casa Batlló - gebouwd in 1877 en gelegen in hartje Barcelona - was oorspronkelijk bedoeld als appartementencomplex. De rijke Batlló familie kocht het complex in 1904. Ze kenden het genie van Gaudí en ze vroegen hem om op dezelfde plek een nieuw gebouw te ontwerpen. Gaudí - verrassend als altijd - besloot het bestaande gebouw op briljante wijze volledig te renoveren. Tegenwoordig wordt Casa Battló gezien als een van de meest vrijgevochten werken van de Catalaanse architect.
Gaudí stond bekend om zijn oneindige creativiteit. Hij werkte zonder grenzen, zo ook tijdens de renovatie van Casa Battló. Dit heeft geresulteerd in een van zijn meest poëtische werken - je voelt de magie als je er rondloopt. Zo heeft Gaudi de oorspronkelijke voorgevel een golvende vorm gegeven, compleet met kleine, fascinerende details. Sommige delen, vooral bij de ramen, lijken op muilen en botten van dieren en hierdoor krijgt de gehele gevel een dierlijke, onwerkelijke, maar toch prachtige aanblik.
Overal waar je kijkt, zie je kleuren en concepten die intrigeren en je aan het denken zetten. De beschikbare ruimte is op inspirerende wijze gebruikt en het kleurgebruik is sensationeel. Vergeet niet om ook naar boven te kijken, naar het dak van Casa Batlló. Een deel hiervan stelt een draak voor, geslacht door St. George. Een prachtig, bijzonder aangezicht!
Eenmaal binnen geniet je van vijf fascinerende ruimtes, met een totale grootte van 5000 m². Luister naar de videogids en je waardering voor dit opvallende gebouw zal met de minuut groeien!
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
70%
Cultureel
60%
Origineel
40%
Adrenaline
35%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Sagrada Familia
Collecties
Sagrada Familia 204 Activiteiten
Güell park
Collecties
Güell park 73 Activiteiten
Sport
Collecties
Sport 9 Activiteiten
Game of Thrones
Collecties
Game of Thrones 9 Activiteiten
Car Rental & GoCar
Collecties
Car Rental & GoCar 30 Activiteiten
Private Transfer
Collecties
Private Transfer 14 Activiteiten
Cooking Class
Collecties
Cooking Class 28 Activiteiten
City Tour
Collecties
City Tour 121 Activiteiten
Theme parks
Collecties
Theme parks 31 Activiteiten
Colonia Güell & Gaudi crypt
Collecties
Colonia Güell & Gaudi crypt 45 Activiteiten
Alles bekijken 49 Collecties
Anonymous
Anoniem

Barcelona

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.