Het beste van Gaudí'- wandeling: bewonder de la Sagrada Familia en La Pedrera
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
SAVE 25%
Het beste van Gaudí'- wandeling: bewonder de la Sagrada Familia en La Pedrera
/ Spain / Catalonia / Barcelona / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Het beste van Gaudí'- wandeling: bewonder de la Sagrada Familia en La Pedrera

Variable
Te voet
E-Ticket
Over deze activiteit
Tijdens deze drie uur durende wandeling door het hart van Barcelona, maak je kennis met de fantastische architectuur van Barcelona's meest belangrijke architect Antoni Gaudí. Zijn werkzaamheden zullen daarbij niet alleen inhoudelijk toegelicht worden maar worden ook in context geplaatst met de actuele Catalaanse samenleving.
Naast het bezoeken van enkele van de belangrijkste werken van Gaudí, zal onze wandeltocht door Barcelona in grote lijnen laten zien hoe de stad werd uitgebreid in de late 19e en vroege 20e eeuw, en hoe deze een broedplaats voor de modernistische beweging werd voor grootheden als Joan Miró en Pablo Picasso.
We beginnen met te kijken naar de geschiedenis van Barcelona en naar hoe de stad groeide. We wijden uit over de moderne stadsuitbreiding die in 1859 gedaan werd door stedenbouwkundige Ildefonso Cerd. Feitelijk een voorganger van Baron von Haussmann die hetzelfde voor Paris heeft gedaan enkele jaren later.
Met deze architectonische context als achtergrond, zullen we ons een weg door het hart van de stad banen waarbij twee van de meesterwerken van Gaudi worden bezocht: Casa Batlló op de Manzana de la Discordia en Casa Milà (beter bekend als La Pedrera).
In de loop van de wandeling zullen we ook kijken naar het werk van een aantal volgelingen (en rivalen) van Gaudí's. Denk aan bouwwerken van onder andere Josep Puig i Cadafalch. Hoewel slechts enkele van deze kunstenaars ook buiten Barcelona bekend zijn, had hun werk een belangrijke invloed op Gaudí's ontwerpen.
We zullen gezamenlijk de metro nemen om zo de eindbestemming van deze tour te bereiken. Hierdoor maak je meteen kennis met het betrouwbare en comfortabele ondergrondse wegennet van de stad.
De laatste stop is Gaudí's onvoltooide meesterwerk en mede het belangrijkste monument van Barcelona: La Sagrada Famila. Een must-see voor elke bezoeker van Barcelona.
Tijdens deze stadswandeling maken we een reis door de geschiedenis en door de esthetische ontwikkeling van Barcelona waarbij we kijken naar hoe Gaudí's bouwwerken de strijd tegen het moderne raster aangaan. Je krijgt inzicht hoe hij op een fantastische, dat grenst aan het absurde, manier probeerde te rechte lijnen te neutraliseren Op deze manier werpt de gids een geheel nieuw licht op de geschiedenis van deze fantastische stad.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
90%
Cultureel
75%
Sport
30%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Sagrada Familia
Collecties
Sagrada Familia 204 Activiteiten
Güell park
Collecties
Güell park 73 Activiteiten
Sport
Collecties
Sport 9 Activiteiten
Game of Thrones
Collecties
Game of Thrones 9 Activiteiten
Car Rental & GoCar
Collecties
Car Rental & GoCar 30 Activiteiten
Private Transfer
Collecties
Private Transfer 14 Activiteiten
Cooking Class
Collecties
Cooking Class 28 Activiteiten
City Tour
Collecties
City Tour 121 Activiteiten
Theme parks
Collecties
Theme parks 31 Activiteiten
Colonia Güell & Gaudi crypt
Collecties
Colonia Güell & Gaudi crypt 45 Activiteiten
Alles bekijken 49 Collecties
Anonymous
Anoniem

Barcelona

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.