Pergamonmuseum: Skip the line
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Pergamonmuseum: Skip the line
/ Germany / Berlin / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Pergamonmuseum: Skip the line

Variable
Populair
De wachtrij overslaan
Over deze activiteit
Het Pergamonmuseum is gevuld met klassieke sculpturen, imponerende architectuur, kleurrijke wandkleden en genoeg historische artefacten om 1000 Indiana Jones' films te draaien. Hoogtepunten zijn de fameuze Poort van Ishtar, een fragment van het Epos van Gilgamesj en de toegangspoort van de markt van Milete. Met deze skip the line-tickets loop je zo naar binnen bij een van 's werelds meest indrukwekkende musea.
Er zijn drie, op thema geselecteerde, afdelingen in het wereldberoemde Berlijnse Pergamonmuseum: de Antieke Collectie, het Islamitische Kunstmuseum en het Museum van het Midden-Oosten. Elke individuele collectie is op zich al een bezoek waard, en alle drie tezamen is het een absolute must-go!
De meeste kunstwerken komen uit de Griekse Oudheid, Rome, Babylon en het Midden-Oosten. De werken laten zien hoe ontzettend ontwikkeld deze samenlevingen al waren. Een van de hoogtepunten is de Poort van Ishtar. Deze helder blauwe, glanzende, stenen muur is gedecoreerd met de goden van de stad in de vorm draken, leeuwen en stieren. Het stenen overblijfsel van de Epos van Gilgamesj is een van een van de oudst bewaarde, literaire werken ter wereld. Het verhaal van deze held echoot door in de werken van Homer en de Bijbel.
Maar bij het Pergamon draait het niet alleen om de topstukken. De enorme, gevarieerde collectie geeft een kijkje in de rijke, menselijke geschiedenis.
NOTE : Vanwege renovatiewerkzaamheden is het Altaar van het Pergamon tot 2019 gesloten voor publiek. Gelukkig valt er nog zoveel moois te ontdekken in dit bijzondere museum dat een bezoekje zeker de moeite waard is.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Cultureel
85%
Toerisme
75%
Origineel
55%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
City tour
Collecties
City tour 93 Activiteiten
Reichstag and Glass Dome
Collecties
Reichstag and Glass Dome 12 Activiteiten
Bus tour
Collecties
Bus tour 35 Activiteiten
Boat
Collecties
Boat 44 Activiteiten
Museums
Collecties
Museums 44 Activiteiten
TV Tower
Collecties
TV Tower 7 Activiteiten
Sachsenhausen Concentration Camp
Collecties
Sachsenhausen Concentration Camp 14 Activiteiten
Bike
Collecties
Bike 46 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 32 Activiteiten
Third Reich & Nazi
Collecties
Third Reich & Nazi 26 Activiteiten
Alles bekijken 34 Collecties
Anonymous
Anoniem

Berlijn

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.