Culinair Bologna: Bezoek aan fabriek met heerlijke lunch en wijnproeverij
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Culinair Bologna: Bezoek aan fabriek met heerlijke lunch en wijnproeverij
/ Italy / Emilia-Romagna / Metropolitan City of Bologna / Bologna / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Noors Details bekijken in Portugees

Culinair Bologna: Bezoek aan fabriek met heerlijke lunch en wijnproeverij

1 day
Lunch
Over deze activiteit
's Ochtends gaat u naar een kaasmakerij, waar u ziet hoe parmigiano reggianokaas wordt gemaakt, de beroemde en heerlijke ambachtskaas die alleen hier in de regio Emilia-Romagna wordt gemaakt. U hebt de zeldzame gelegenheid getuige zijn van het gehele proces: van de levering van de melk in de ochtend en het stremproces van de kaasmakers tot de uiteindelijke rijping. U ziet ook de enorme opslag van deze kaas.

Aan het einde van het bezoek kunt u genieten van een heerlijk ontbijt met een glas droge lambrusco en uiteraard meer dan genoeg van deze speciale kaas. Daarna kunt u parmigiano reggianokaas kopen die 16 tot 36 maanden heeft gerijpt voor een kwart van de prijs die u in Nederland betaalt. De vloeren in de fabriek worden nat, wees dus voorzichtig.

Na een bezoek aan de fabriek gaat u door naar Acetaia, waar u ziet hoe de beroemde Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P wordt gemaakt, balsamicoazijn die minstens twaalf jaar heeft gelegen. Dit is geen fabriek, maar een familie die kleine beetjes maakt van de beste azijn op aarde, met dezelfde druivenrijpprocessen en eikenhouten vaten die de Italianen al eeuwenlang in deze regio gebruiken. Het resultaat zo heerlijk dat het moet worden geproefd. Tijdens een volledige proeverij van de Tradizionale D.O.P. kunt u de zes jaar oude balsamico vergelijken met die van twaalf of vijfentwintig jaar oud. Ook proeft u ricotta, balsamicojam en ijs in combinatie met de zes jaar oude balsamicoazijn.

Daarna ziet u hoe prosciutto (Italiaanse ham) wordt gemaakt. Hier komt u meer te weten over het precieze ambacht van het maken van een van de meest verfijnde hamsoorten. Ook kunt u genieten van verse plakjes prosciutto di Modena D.O.P. in combinatie met een glas lambrusco. Tijdens de zaterdagtour gaat u naar een prosciuttoproducent in Savigno, een klein dorp in de heuvels van Bologna.

De volgende stop is een authentieke Italiaanse lunch in een originele Trattoria of in een gecertificeerde biologische wijnmakerij: de perfecte afsluiting van een dag met het beste wat de Italiaanse eetcultuur te bieden heeft. Hier ervaart u ook de beroemde Italiaanse lichte lunch, een meergangenlunch met lokale specialiteiten en lokale wijnen.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Ophalen en afzetten bij hotel, treinstation of vliegveld
  • Vervoer met minibus met airconditioning
  • Proeverijen
  • Lunch met bijpassende wijn
  • Fles water
  • Ontbijt
  • Chauffeur/gids
  • Tour met een kleine groep
Niet inclusief
  • Fooien (optioneel)
Aanvullend
  • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
  • Het is raadzaam comfortabele schoenen aan te trekken
Kenmerken
Eten
80%
Toerisme
75%
Cultureel
65%
Origineel
20%
Beoordelingen
5.0
117
T
Terry H
4 | 2019-09-30

Pleasant day with very enthusiastic sometimes overly chatty guide visiting production at source of local food products. Nice getting out of Bologna to local producers and learning about sources and processing. People came from outside of Bologna, staring our very early. A few nibbles on arrival would have been welcome. Some sitting space during some of the lengthy explanations would have been good.

R
Randy L
5 | 2019-09-26

Not only was each stop... INCREDIBLE, but our guide, Ricardo, was Spectacular! He was personable, knowledgeable, funny, and more! At each stop, we saw, learned, tasted and drank! The owners of each factory/plant, personally met us and spent time with us. It was a nice sized group (we were 2 amongst a group of 19), where you could meet others but weren’t overwhelmed or felt lost. I would recommend this for everyone near or far ❤️

J
James F
5 | 2019-07-03

I can't speak highly enough of this tour! They offer hotel pick-up which was convenient. We visited Parmagiano Reggiano, Balsamic Vinegar, and Prosciutto factories! 2 meals (breakfast, and a 3-hour lunch) were included with pretty much unlimited tastings of everything including bottomless wine (Lambrusco, Pignoletto (local white)) plus some Grappa! Breakfast was coffee, local Mortadella, Salame and bread. Our guide, Francesco, was outstanding! Lots of fun and good information! You will NOT go hungry, or need dinner afterwards! The lunch was at a restaurant/B and B at a winery on top of a hill surrounded by vineyards, where we ate several courses of pasta, meat, etc! Plus, endless wine! About 12 hours total from start to finish. Also, we got to know our fellow tour mates! Such an excellent, fun tour! We can't wait to visit another part of Italy to try one of their other tours!

f
farrah k
5 | 2019-07-03

We read the reviews and they all said it was the best and it truly was. Forgot the name of our guide but she was amazing and a genuine passion! So much food and wine and all high quality! Highly recommend this tour !!!

K
Kathy M
5 | 2018-10-16

Our group of 5 women loved our guide Ricardo, he was so enthusiastic and knowledgeable. He was attentive to all of us and a fantastic storyteller. Funny and adorable, our group wanted to take him home with us! The food was outstanding as well as the wine. Definitely worth the price and you will not need to have dinner! Very nice pace throughout the day, highly recommend!!

V
Victor C
5 | 2018-09-20

This fun and interesting tour was the highlight of our Bologna visit. Our group of 9 friends learned a lot about the making of parmegian cheese, balsamic vinegar and Prociutto. We had a very personable and funny tour guide, Arianna, who enthusiastically explained the food making processes with a lot of wit and passion. The tour drove us outside of Bologna and through the beautiful Modena countryside. It ended with a fun, delicious, multi-course afternoon meal overlooking the beautiful countryside. This was a fun and memorable experience. I highly recommend this tour.

N
Nancy K
5 | 2018-05-28

This tour is a must and well worth getting up early to experience. Alessandro was very knowledgeable and made the day so much fun. His high energy and great sense of humor kept everyone engaged and ensured we all had a great time. There were several different types of wine to go along with the food tastings - all outstanding. After touring all three factories we has the most amazing lunch featuring regional specialties amd even more varieties of wine. The drivers were also fun and attentive. All in all I can say the entire group had a blast and didn't want to day the end. HIGHLY recommend.

Vergelijkbare activiteiten in Bologna Klik om andere ervaringen te ontdekken
Anonymous
Anoniem

Bologna

  • Informatie & Tips
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.