Cité de Carcassonne - Bezoek het Kasteel en de Ringmuur
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Cité de Carcassonne - Bezoek het Kasteel en de Ringmuur
/ France / Occitanie / Aude / Carcassonne / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Cité de Carcassonne - Bezoek het Kasteel en de Ringmuur

Variable
Populair
Over deze activiteit
Cité de Carcassonne trekt ieder jaar evenveel bezoekers als het veel beroemder geachte Mont Saint-Michel. Zelfs als je de stad nog niet kent, zal een bezoek je ongetwijfeld intrigeren. De kolossale, 13e-eeuwse vestingmuren, uitkijktorens, ringmuur en het kasteel roepen herinneringen op aan de vele veldslagen in de 2500 jaar lange geschiedenis van de stad. Het museum (inbegrepen bij dit ticket) brengt deze fascinerende historie tot leven.
Cité de Carcassonne binnenstappen is als het betreden van een andere wereld: een Middeleeuwse wereld van handel en reizen - net als het beroemde bordspel Carcassonne .
Met dit ticket kun je ook over de kolossale omringende muur met zijn 52 uitkijktorens wandelen en het kasteel van de graaf (Château Comtal) bezoeken. Bezichtig ook de Grote Waterput uit de 14e eeuw. Het verhaal gaat dat de Visigoten uit angst voor een aanval van Attila de Hun, de schat uit de Tempel van Salomo hier verstopten. De schat is echter nooit teruggevonden, dus wie weet vind jij hem wel!
De Galliërs vestigden zich in Carcassonne in de 3e eeuw v.Chr. Toen kwamen de Romeinen, die er een verdedigingstoren bouwden. In de Middeleeuwen bevond zich hier een belangrijke verkeersader, wat ervoor zorgde dat kooplui, kruisvaarders, rondtrekkende reizigers en andere passanten de deur hier geregeld platliepen. Ontdek de verbluffende geschiedenis binnen deze indrukwekkende kasteelmuren.
En toch besloot Napoleon het kasteel in de 19e eeuw te slopen. Gelukkig bleek een campagne om het kasteel te behouden succesvol. Na de restauratie is de Cité met recht opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
95%
Cultureel
75%
Anonymous
Anoniem

Carcassonne

  • Informatie & Tips
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.