Privéwandeltocht door Dordrecht
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Privéwandeltocht door Dordrecht
/ Netherlands / South Holland / Dordrecht / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Privéwandeltocht door Dordrecht

Variable
Privé
Te voet
E-Ticket
Over deze activiteit
Je ochtend of middag in Dordrecht begint in je hotel, riviercruiseship of als je van elders op het treinstation naar Dordrecht reist. Vertrek in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u alles over deze stad echt kunt zien, voelen en leren.
De belangrijkste bezienswaardigheden die uw privégids zal laten zien, zijn de Groothoofdspoort stadspoort die dateert uit de middeleeuwen en gelegen aan de kruising van 3 rivieren. Bekijk de Our sweet lady-kerk met zijn typische, onafgemaakte scheve toren en bewonder het stadhuis uit 1383. Tijdens de tour nemen we je mee naar huis van Gijn. Van Gijn was een rijke bankier die van 1836 tot 1922 in Dordrecht woonde en werkte. Het museum won de belangrijke museumprijs in 2004 en de jury schreef over het museum: het huis ademt een sfeer alsof meneer Simon van Gijn de hoek elke seconde, met een glas port in de ene hand en een tekening of ets in de andere. Het museum biedt uitzicht op het leven en de enorme kunstcollectie van een van de rijkste inwoners van Dordrecht. In zijn gouden eeuw was Dordrecht een van de zes belangrijkste steden van Nederland. In die tijd werd de zogenaamde Dordt-gevel ontwikkeld. Deze gevel lijkt op een standaard trapgevel zoals die elders in Nederland te vinden is, maar heeft enkele onderscheidende kenmerken waardoor hij uit elkaar valt. Officieel is Dordrecht de oudste 'stad' van het land. Reeds in het jaar 1220, vóór enige andere stad in Nederland, kreeg Dordrecht het voorrecht van stadsrechten. Zorg dat u de verborgen juweeltjes van Dordrecht, de patiotuinen, niet mist. Na ongeveer 3 uur komt er tijd om afscheid te nemen van je lokale gastheer. Je kunt er dan zelf op uit trekken om meer over Dordrecht te ontdekken, te gaan shoppen in de drukke winkelstraten of als je zin hebt in een pauze, op een van de vele terrasjes in Dordrecht gaan zitten.
Meer lezen Minder lezen
Kenmerken
Toerisme
90%
Cultureel
70%
Sport
25%
Anonymous
Anoniem

Dordrecht

  • Informatie & Tips
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.