Het Galileomuseum
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Het Galileomuseum
/ Italy / Tuscany / Metropolitan City of Florence / Florence / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Het Galileomuseum

1 h
Over deze activiteit
Het Galileomuseum is de erfgenaam van een traditie van vijf eeuwen van wetenschappelijk verzamelen, die is ontstaan in het belang dat door de Medici- en Lorraine-families is toegekend aan wetenschappers en wetenschappelijke instrumenten.
De Medici-verzameling van wetenschappelijke instrumenten is aangelegd door Cosimo I (1519-1574) die de verzameling huisvestte in de 'garderobe' van het Palazzo Vecchio, dat tegenwoordig bekend staat als de 'sala delle carte geografiche' (kaartenkamer). Met de oprichting van de Accademia del Cimento (1657), ingehuldigd door Ferdinand II (1610-1670) en Leopoldo de' Medici (1617-1675), om experimenteel onderzoek naar de natuur uit te voeren, is de collectie verrijkt met nieuwe instrumenten voornamelijk bestemd voor thermometrie, barometrie en pneumatisch onderzoek. De Accademia is gelegen in het Palazzo Pitti waar alle instrumenten van de Medici-collectie naartoe werden verplaatst. Na de achteruitgang tijdens de Napoleontische bezetting (1799-1814) werden het museum en de werkplaatsen gereorganiseerd toen de Lorraine-familie aan de macht kwam. Na de eenwording van Italië werden de collecties verdeeld over meerdere universiteitsafdelingen. In 1922 werden de collecties dankzij de 'Group for the Preservation of National Scientific Heritage' gered van verwaarlozing. Dankzij hun toewijding werd in 1927 het Istituto di Storia delle Scienze (het instituut voor de geschiedenis van wetenschap) opgericht met als doel het verzamelen, catalogiseren en herstellen van de wetenschappelijke collecties. In 1929 organiseerde het pas opgerichte instituut de Eerste nationale tentoonstelling van de geschiedenis van wetenschap in Florence. Na de tentoonstelling opende de universiteit van Florence in 1930 de permanente tentoonstelling van het Istituto di Storia della Scienza in het Palazzo Castellani voor het publiek. De tentoonstelling bevatte ook de collectie instrumenten van de Medici-Lorraine-families. Na de schade als gevolg van de bombardementen die de brug van Lungarno verwoestten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944-45) kreeg de collectie nog een tegenslag te verduren door de overstroming in 1966. De instrumenten die in de kelder en op de begane grond van het Museo waren opgeslagen, raakten zwaar beschadigd. Dankzij de internationale solidariteit en de inspanningen van Maria Luisa Righini Bonelli, de toenmalig directeur van het museum, was het mogelijk om een snel herstel uit te voeren van de instrumenten, de tentoonstellingsruimtes opnieuw te openen voor het publiek en de focus weer te leggen op de verzameling en onderzoeksactiviteiten.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • Entreeticket
 • Gegarandeerd voorbij aan lange wachtrijen
Niet inclusief
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Transport naar/van bezienswaardigheden
Aanvullend
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Belangrijke opmerking: u krijgt een exacte toegangstijd toegewezen waar u zich aan dient te houden om uw bezoek te laten plaatsvinden. De tijd kan op elk moment tijdens de openingstijd zijn en wordt aangegeven op de voucher die u binnen één werkdag na uw boekingsverzoek van de aanbieder krijgt
 • Reserveringen voor scholen/klassen moeten direct bij het museum worden gemaakt
 • Toegang voor bezoekers met een handicap: bezoekers met beperkte mobiliteit kunnen de ingang in Lungarno Anna Maria de’ Medici gebruiken, waar zij indien nodig om assistentie kunnen vragen. Het museum is geheel drempelvrij.
 • OPMERKING: de bevestigde tijd is niet altijd dezelfde tijd waar u om heeft gevraagd. Het museum bevestigt automatisch de tijd die daar het dichtst bij ligt (elke tijd) op dezelfde datum indien uw gewenste tijd niet meer beschikbaar is.
Kenmerken
Cultureel
60%
Toerisme
55%
Sport
25%
Origineel
20%
Beoordelingen
3.0
5
V
Vivian G
4 | 2018-06-07

Very good museum with a lot of history inside, loved it

H
Habster
4 | 2018-05-05

This is a nice museum, but I would classify it more as a science museum, not specifically Galileo. Being a fan of science, I enjoyed it very much. You don't need more than 1.5-2 hours.

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Walking Tour
Collecties
Walking Tour 251 Activiteiten
Tuscan countryside
Collecties
Tuscan countryside 191 Activiteiten
Uffizi Gallery
Collecties
Uffizi Gallery 234 Activiteiten
Accademia Gallery
Collecties
Accademia Gallery 222 Activiteiten
Cinque Terre
Collecties
Cinque Terre 62 Activiteiten
Chianti vineyards
Collecties
Chianti vineyards 230 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 161 Activiteiten
Sport & wellness
Collecties
Sport & wellness 24 Activiteiten
Cooking class
Collecties
Cooking class 133 Activiteiten
Duomo
Collecties
Duomo 78 Activiteiten
Alles bekijken 46 Collecties
Anonymous
Anoniem

Florence

 • Informatie & Tips
 • Collecties
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.