Semi-privé Chianti-kookcursus in een Toscaanse villa met marktbezoek
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Semi-privé Chianti-kookcursus in een Toscaanse villa met marktbezoek
/ Italy / Tuscany / Metropolitan City of Florence / Florence / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Noors Details bekijken in Portugees Details bekijken in Zweeds

Semi-privé Chianti-kookcursus in een Toscaanse villa met marktbezoek

1 day
Kleine groep
VIP
Les
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
U ontmoet uw gastheer of gastvrouw in het centrum van Florence. U begint uw Toscaanse kookervaring met een prettige wandeling naar een gezellige boerenmarkt in het centrum. Op deze markt verkopen plaatselijke slagers, bakkers en boeren hun waar. Het is een populaire locatie voor bezoekers en Florentijnen. U kunt verschillende soorten voedsel proeven en de gastheer of gastvrouw helpen met de inkoop van ingrediënten voor de kookcursus
.
Vervolgens springt u in de minibus en gaat u naar het Toscaanse platteland buiten de stad. Na korte tijd bent u omringd door de heuvels van de Chianti met hun wijngaarden, een prachtig plaatje van het wonderschone Toscane.
Na het landschap te hebben bewonderd, stopt u bij een prachtige villa. Binnen ontmoet u Chef Giovanni, een beroemde en hoog aangeschreven Florentijnse kok. Hij leidt een van de beste kook- en wijnacademies in Florence. U doet uw koksschort om en helpt Giovanni met het bereiden van een exquise Toscaanse maaltijd. Het menu verandert met het seizoen, maar u kunt een voorbeeldmenu bekijken in het reisplan, waar voorbeelden van typische gerechten in staan.
Geniet van een speciale wijnlab-ervaring. Met deze leuke en leerzame ervaring leert u hoe verschillende soorten pure wijnen (van Sangiovese-druiven, Canaiolo-druiven enz.) worden gemengd tot complexe wijnen, elk met een eigen palet van geuren en smaken.
Ontdek hoe u zelf pasta kunt maken, leer de lokale producten kennen en luister naar de vele kooktips terwijl u staat te snijden, voor te bereiden en te koken. Wanneer het klaar is, schuift u aan voor de maaltijd, waarbij u plaatselijke wijn kunt proeven. Er zijn drie varianten om te proeven — meestal de prestigieuze Chianti Classico, een Chianti reserve en een Toscaanse dessertwijn. U merkt hoe de aroma's het voedsel aanvullen en in balans brengen.
Na de maaltijd krijgt u een diploma als aandenken, neemt u afscheid van Chef Giovanni en reist u terug naar het startpunt in het centrum van Florence, waar het einde van de tocht is.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Bezoek aan de boerenmarkt van Florence met onze chef-kok
  • Proeverij van gerechten en lokale producten (behalve op zon- en feestdagen, zie opmerkingen)
  • Transfer van Florence naar een Toscaanse Farmohouse in Chianti en terug
  • Kookles in kleine groepen met een beroemde lokale chef-kok in een fascinerende keuken in een Toscaanse boerderij
  • Meer informatie over het verbouwen van biologische groenten in onze tuin
  • Gebruik van schort en kookgerei
  • Alle ingrediënten voor uw lunch
  • Lunch
  • Wijnproeverij van 3 wijnen (Chianti Classico, Reserve, Toscaanse dessertwijn)
  • Kelderbezoek in een Boutique Winery
  • Graduatie certificaat
  • Boekje met recepten
  • Prachtig uitzicht op het Toscaanse platteland
  • Geschikt voor vegetariërs! (informeer ons van te voren)
  • Gratis abonnement op onze Food & Wine Club (25 euro), voor toegang tot speciale kortingen online op wijn en typische producten
Niet inclusief
  • Fooi
  • Hotel ophalen en wegbrengen
Aanvullend
  • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
  • Vegetariërs kunnen worden verzorgd; maak een notitie in het veld 'Speciale vereisten' tijdens het reserveren
  • REGENBELEID:
  • De tour loopt regen of zonneschijn (maar zie hieronder).
  • De tour zal nooit worden geannuleerd vanwege regen.
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Toegankelijk voor kinderwagens
  • Bereikbaar met openbaar vervoer
  • Kinderzitjes beschikbaar
  • Geschikt voor vrijwel alle reizigers
Kenmerken
Toerisme
95%
Eten
85%
Cultureel
80%
Origineel
40%
Beoordelingen
4.6
36
k
kris10g68
5 | 2019-09-25

Alain made our day so enjoyable when we were in Florence, first meeting us downtown and walking us through the city, giving us food tips and history that was so fascinating! Then we visited the produce market, where he had some of his friends prepare superfresh disshes of fruit for us. We then went inside to sample cheese, meat and wine before being whisked to the countryside to a comfortable space to cook, sample and drink delicious wine. Alain was funny and adept, sharing secrets and stories with us as we all had ample hands-on time to make two kinds of sauces, two kinds of pasta and some tiramisu... all of which we ate before he took us to the winery on site to sample sweet wine and biscotti and get a tour of the winery. Fascinating and fun, all day long. My husband and I met some great people and really appreciated Alain's presence and style. You should ask fir him by name if you're interested in this tour. Have fun! :D

r
robert m
4 | 2018-09-20

the cooking class was a lot of fun but the trip through the market felt a little disjointed. our tour host Marco was extremely patient with us as we attempted to make pasta and desert. The finished product was excellent! my wife and I enjoyed this tour very much and we look forward to trying the recipes provided.

G
George C
5 | 2018-08-20

Fun market tour and a great cooking class where we made delicious pastas and then gorged on them afterwards.

c
carmentatis53
5 | 2017-10-19

Amazing experience Our instructor Javier so knowledgeable Small group Highly recommended

J
Jacob C v
5 | 2017-10-17

What a great way to end our time in Florence. Loved the experience from our time at the market - with samples - through making and eating our own pasta and tiramisu. Everyone in the small group had a great day.

L
Larry F
5 | 2017-10-02

Tour was very nicely organized. Our personal chef was most knowledgeable and had all of us engaged with the meal preparation.

N
Nancy B
2 | 2017-10-01

To begin with, this tour should really be 4 hours, not 7-8 hours. We wasted a whole day, with a lot of sitting around. The tour began with a visit to a local market. There was nothing special about the market, and we're not sure what the purpose of this was, since we did not personally shop for the ingredients. We tasted some fruit, meat and cheese, while our tour guide shopped for the ingredients separately. We spent 1.5 hours here, and this could have easily been 30 minutes or skipped entirely. The villa was located in the first town outside of Florence, a 30 min drive, so don't take this tour if you're expecting to see the Tuscan countryside. When we arrived, I was surprised to see the room was not equipped with sinks or stoves, there was simply one hot plate which the chef would use to cook everything. We were expecting for this to be a full cooking class, but it was more like a demonstration. The only part of the class we were involved in, was making the pasta. This was the most enjoyable part of the class. The chef/instructor did not pass out recipes for us to follow while he prepared and cooked, we really just watched and asked questions. We were supposed to be making a 3 or 4 course meal, but it turned out to only be pasta with meat sauce and tiramisu. For the bruschetta appetizer, he just opened jars of tapenade and put it onto bread! In terms of the instructor, Marco, he was not very enthusiastic or engaging. He did not introduce himself at the beginning, and did not engage the group or encourage any introductions. Additionally, the most disturbing part was that he did not practice safe handling of food. When we arrived, he did not ask the group to go and wash our hands, and in fact, he himself touched the meat with his hands, and right afterwards touched the vegetables, without washing his hands. This was extremely upsetting, since he was cooking the food for a large group of people. As a chef and instructor, he should have been practicing food safety, and ensuring the whole group was also being safe. Any cooking classes I have ever taken in the past, this was always of utmost importance. The food itself was very good. We spent about 45 minutes eating, and drinking wine. Afterwards we were taken to a nearby cellar where they make wine and olive oil. Again, we are not sure what the purpose of this was, since we didn't even get to taste any wine or olive oil. Some was available for purchase, but again this 30-45 mins was a complete waste of time. I think there are a lot of kinks that need to get worked out with this tour and I wouldn't recommend doing it unless you have a full day you don't mind wasting while in Florence. We only had 3 days in Florence and we were very disappointed we wasted one of them on this.

E
Emanuel B
5 | 2017-09-28

Best day of our Tuscan honeymoon! thank you Chef Marco!

Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Walking Tour
Collecties
Walking Tour 251 Activiteiten
Tuscan countryside
Collecties
Tuscan countryside 191 Activiteiten
Uffizi Gallery
Collecties
Uffizi Gallery 234 Activiteiten
Accademia Gallery
Collecties
Accademia Gallery 222 Activiteiten
Cinque Terre
Collecties
Cinque Terre 62 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 161 Activiteiten
Sport & wellness
Collecties
Sport & wellness 24 Activiteiten
Duomo
Collecties
Duomo 78 Activiteiten
Siena & San Gimigiano
Collecties
Siena & San Gimigiano 89 Activiteiten
Pisa & Lucca
Collecties
Pisa & Lucca 124 Activiteiten
Alles bekijken 46 Collecties
Anonymous
Anoniem

Florence

  • Informatie & Tips
  • Collecties
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.