Stadswandeling door historisch Athene met de wisseling van de wacht
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Stadswandeling door historisch Athene met de wisseling van de wacht

Stadswandeling door historisch Athene met de wisseling van de wacht

3 h
Te voet
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Ontmoet uw lokale gids op het Syntagmaplein. Geflankeerd door statige neoklassieke gebouwen (waarvan het bekendste het Grande Bretagne is, een tot hotel omgebouwd paleis dat wordt bezocht door de ‘rich and famous’) is dit het drukste en ongetwijfeld belangrijkste plein van Athene.
Voor het Griekse Parlement en het Graf van de Onbekende Soldaat voeren de opvallende evzones (presidentiële garde) de ceremoniële wisseling van de wacht uit. Maak foto's van de schildwachten in hun traditionele witte rokken en opvallende rode petten, terwijl uw gids uitleg geeft over de traditie en de betekenis van deze pracht en praal.
Vervolgens neemt u de metro naar de Akropolis van Athene, de citadel die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en uittorent boven de Griekse hoofdstad. Tijdens de rit vangt u een glimp op van de blootgelegde oude ruïnes die werden ontdekt tijdens de aanleg van de metro.
Wandel met uw gids langs de oude muren van de Akropolis, de oude Agora van Athene, de vroegere ontmoetingsplaats van de burgers en markt van de oude stad. Wandel langs oude wegen, bewonder de moderne architectuur tussen de door de tand des tijds aangevreten ruïnes en luister naar de verhalen over eeuwenoude gewoontes die nog steeds bestaan.
Ga verder naar de Plaka, de oude stad. Wandel door de drukke straatjes met winkels en Byzantijnse kerken, ga shoppen naar lokale producten zoals ouzo (een lokale likeur), olijfolie en lederwaren met hulp van uw gids.
Kom langs bekende bezienswaardigheden zoals de Boog van Hadrianus en de verwoeste Tempel van Zeus (Olympieion) op weg naar de nationale tuinen, waar zich het witmarmeren Panathinaiko-stadion bevindt, de plek waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Vervolgens maakt u kennis met het moderne Athene in Kolonaki, een chique wijk en winkelcentrum bij de Lykabettus-heuvel.
De tour eindigt bij de Academie van Athene, waarna u uw sightseeingtour desgewenst zelf kunt voortzetten.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Lokale, Engelssprekende gids
Niet inclusief
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  • Fooien (optioneel)
  • Eten en drinken
  • Vervoer
  • Entree
Aanvullend
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
  • Maximale groepsgrootte: 12 personen.
Kenmerken
Toerisme
90% Cultureel
80% Sport
30%
Beoordelingen
3.7
3
B
Brian C
1 | 2016-10-23

Guide was disappointing.

N
Nadezhda P
5 | 2016-01-24

This tour has been an absolute gem. Maeva makes it a very special experience - she makes you trust her immediately and just leave yourself in her hands. The tour feels like exploration and discovery of a lot of the Athens must sees combined beautifully with the atmosphere which only a person showing you his/her city with heart and love may give you. And Maeva is exacltly this person. Thank you, Maeva!

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Anonymous
Anoniem

Instellingen