Gedeelde 45 minuten durende express cruise langs de rivier de Taag in Lissabon
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Gedeelde 45 minuten durende express cruise langs de rivier de Taag in Lissabon
/ Portugal / Lisbon / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Portugees

Gedeelde 45 minuten durende express cruise langs de rivier de Taag in Lissabon

45 min
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Dit is een boottocht in het historische hart van Lissabon. Het is een informatieve boottocht over de rivier de Tagus, die u meeneemt door de stad Lissabon en u kennis laat maken met de 18e eeuw. Zie de stille getuigen van het prestigieuze en glorieuze verleden. Uw gids en schipper zal commentaar geven, zodat u kunt genieten van het uitzicht terwijl u ook meer te weten komt over Lissabon.
De express cruise duur 45 minuten en begint bij de het Cais do Sodré rivierstation. Tijdens deze tocht hebt u de gelegenheid om vanaf de rivier het prachtige landschap van het historische stadscentrum te bekijken. We varen langs Praça do Comércio, Castelo de São Jorge, Alfama, Panteao Nacional en Santa Apolónia Station. Op de terugweg varen we over het midden van de rivier om de betoverende heuvels van Lissabon te bewonderen en op afstand de grootsheid van de 25 de Abril-brug en de Christus Koning te bekijken.
We varen op een 15-meter lange traditionele zeilboot uit 1947 met een plaats voor 50 personen. Er zijn slechts 7 boten van dit formaat overgebleven en ze zijn allemaal eigendom van het Marinemuseum, wat deze tour zeer uniek maakt. De decoratie van de boot wordt gekenmerkt door warme tinten en talrijke handgeschilderde bloemen, die het een vleugje charme en authenticiteit geven. De bemanning vertelt u over de geschiedenis van de boot, de "Sejas Feliz" (Wees Gelukkig), leert u meer over traditionele boten op de Tagus en geven wat historische feiten over de belangrijkste monumenten.
De traditionele boten van de Tagus behoren tot het belangrijkste culturele erfgoed van de kustgemeenschappen. De topologische verscheidenheid is de grootste in Europa, en één van de grootste ter wereld. Onder de verschillende soorten schepen vallen: Fragatas, Varinos, Botes de Fragata, Faluas, Cangueiros, Botes, Botes de Pinho, Botes de Água Acima, Canoas en Catraios. Honderden jaren lang waren deze boten een essentieel vervoersmiddel voor de regio rond Lissabon, waarbij ze ervoor zorgden dat vrachten en mensen van de ene naar de andere oever werden vervoerd. Deze boten waren verantwoordelijk voor de bevoorrading van Lissabon en werden gebruikt voor het laden en lossen van de grote schepen die van over de hele wereld aankwamen in de haven van Lissabon.
Eind jaren '60 werden de verkeersbruggen geïntroduceerd, waardoor de schepen niet langer nodig waren en uiteindelijk verlaten werden. Van de duizenden schepen die bestonden, hebben slechts 75 het overleefd, die vervolgens zijn geregistreerd in het "Marinha do Tejo” - waardoor ze een levend onderdeel van het Portugese Marinemuseum en dus museumstukken zijn. Deze tour op de enige grote, traditionele boot die in Lissabon wordt gebruikt voor toeristische activiteiten, is dan ook een zeer unieke ervaring!
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • 45-minuten durend, sightseeing, riviercruise in een traditionele boot uit 1947 vol kleuren en handgeschilderde bloemen
Niet inclusief
 • Vervoer naar/van bezienswaardigheid.
 • Fooi
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullend
 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Kinderen dienen te worden begeleid door een volwassene
 • 15 minuten van tevoren aanwezig zijn
 • Er nemen maximaal 50 reizigers deel aan deze tour/activiteit
Kenmerken
Toerisme
70%
Origineel
55%
Cultureel
40%
Water
20%
Beoordelingen
4.7
3
C
Carolyn W
4 | 2019-09-27

This was well organised and interesting. Should have booked a longer trip though as 45 minutes did not take us under the bridge and further away. Our fault. Enjoyed the glass of wine!

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Sintra with Palaces
Collecties
Sintra with Palaces 212 Activiteiten
Cascais
Collecties
Cascais 153 Activiteiten
Fátima
Collecties
Fátima 164 Activiteiten
From Lisbon
Collecties
From Lisbon 116 Activiteiten
Gourmet
Collecties
Gourmet 170 Activiteiten
Wine Tour
Collecties
Wine Tour 128 Activiteiten
Walking Tour
Collecties
Walking Tour 96 Activiteiten
City Tour
Collecties
City Tour 138 Activiteiten
Bus Tour
Collecties
Bus Tour 50 Activiteiten
Lisbon Sunset
Collecties
Lisbon Sunset 31 Activiteiten
Alles bekijken 46 Collecties
Anonymous
Anoniem

Lissabon

 • Informatie & Tips
 • Collecties
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.