Sla de wachtrij over: ticket voor de Abdij van Cluny in Bourgondië
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Sla de wachtrij over: ticket voor de Abdij van Cluny in Bourgondië
/ France / Bourgogne-Franche-Comté / Saône-et-Loire / Mâcon / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans

Sla de wachtrij over: ticket voor de Abdij van Cluny in Bourgondië

1 h
Ticket
De wachtrij overslaan
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Ga op eigen gelegenheid naar de Abdij van Cluny in Bourgondië en gebruik uw vooruitbetaalde ticket om de wachtrij over te slaan en geniet van toegang met voorrang. Zodra u binnen bent, gaat u zelfstandige rond en zo lang als u wilt om het prachtige kasteel te verkennen.
Aan het eind van de 11e eeuw was de Abdij van Cluny één van de belangrijkste hoofdsteden in het christelijke Europa. Het stond aan het hoofd van een netwerk van bijna 1.400 gewesten en zo'n 10.000 monniken overal in Europa. In 1088 begonnen de werkzaamheden op de "Maior Ecclesia", de grootste romaanse kerk ooit gebouwd, met gewelfde bogen van 30 meter hoog. Een eeuw later werd de narthex gebouwd. De Abdij van Cluny, de 'Maior Ecclesia' van Cluny III, was aldus de grootste kerk van het christendom bijna 400 jaar.
Rond 1750, werden de kloosternederzettingen opgebouwd, en werd de Abdij een enorm complex in een klassieke stijl. De monniken hadden nauwelijks tijd om de nieuwe gebouwen te bewonen, want de revolutie begon kort nadat de werkzaamheden waren voltooid. De monniken werden verdreven en verspreidden zich in de omliggende parochies en de gebouwen werden als nationale activa te koop gezet.
Vandaag krijgen we door de delen die bewaard zijn gebleven, zoals de zuidelijke arm van het grote dwarsschip of het kleine zuidelijke dwarsschip, een idee van de onmetelijkheid van dit gebouw. Een aantal andere elementen overleefden: de ommuring en de torens, de kloosternederzetting uit gebouwen uit de 18e eeuw en de Farinier: een 13e eeuws gebouw waar nu de gebeeldhouwde hoofdsteden van het koor van de "Maior Ecclesia” zich bevinden. Het Museum van kunst en archeologie ter plaatse bevat ook een aantal gebeeldhouwde overblijfselen van de kerk en de kloosternederzetting uit het gewest.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • Entree/toegang - Abbey of Cluny
Niet inclusief
 • Vervoer van / naar attractie
 • Eten en drinken
Aanvullend
 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Toegang is gratis voor iedereen onder de leeftijd van 18 jaar oud. Burgers uit de Europese Unie kunnen gratis bezoeken als ze tussen de 18 en 25 jaar oud zijn (een ID is noodzakelijk).
 • Het monument is gesloten op 1 januari - 1 mei - 11 november - 25 december
 • Houd er rekening mee dat het monument op 24 en 31 december 2018 om 16:00 uur sluit.
 • Er nemen maximaal 9 reizigers deel aan deze tour/activiteit
Kenmerken
Toerisme
50%
Cultureel
50%
Origineel
35%
Anonymous
Anoniem

Mâcon

 • Informatie & Tips
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.