Kaas- en wijnproeverij in een Parijse kaaskelder
1h30
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Maak kennis met uw gids, een fromager (kaasmaker), in de kaaswinkel in het 3e arrondissement van Parijs. Trek uw hygiënische, beschermende pak aan en ga op weg naar de ondergrondse kelder, waar verschillende ronde kazen liggen te rijpen in de koele omgeving.
Verken een groot vertrek vol rijpende kazen zoals Beaufort (een kaas gemaakt van rauwe koemelk, geproduceerd in de Franse Alpen) Etivaz (een harde kaas uit de Zwitserse Alpen, gemaakt van rauwe koemelk), Gruyère (een milde, harde gele kaas die oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar ook in Frankrijk wordt geproduceerd), Bôfavre (een harde kaas afkomstig uit het Zwitserse Juragebergte) en nog veel, veel meer. De soorten kazen variëren naargelang het jaargetijde. Bewonder de grote ronde Comté-kazen van 35 kg die op rekken liggen naast de tere geitenkazen en de zachte Camembert, alles in verschillende stadia van het rijpingsproces.
Luister naar de verhalen van uw gids over de geschiedenis, de tradities en de technieken van de Franse en Zwitserse manier van kaasmaken en aarzel vooral niet om alles te vragen wat u maar weten wilt. Daarna is het tijd om de kunst van het combineren van de wijn en de kaas onder de knie te krijgen. Proef zeven zachte, verfijnde kazen en spoel de hapjes weg met slokjes lichte, maar complexe wijnen en leer de verrukkelijke, elegante en subtiele smaken te waarderen en ermee te spelen. Eet het brood en het fruit dat bij de kaasstukjes wordt geserveerd.
Aan het einde van deze 1,5 uur durende proeverij gaat u weer naar boven, naar de begane grond, voor het einde van uw tour.
Meer lezen
Minder lezen
Verken een groot vertrek vol rijpende kazen zoals Beaufort (een kaas gemaakt van rauwe koemelk, geproduceerd in de Franse Alpen) Etivaz (een harde kaas uit de Zwitserse Alpen, gemaakt van rauwe koemelk), Gruyère (een milde, harde gele kaas die oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar ook in Frankrijk wordt geproduceerd), Bôfavre (een harde kaas afkomstig uit het Zwitserse Juragebergte) en nog veel, veel meer. De soorten kazen variëren naargelang het jaargetijde. Bewonder de grote ronde Comté-kazen van 35 kg die op rekken liggen naast de tere geitenkazen en de zachte Camembert, alles in verschillende stadia van het rijpingsproces.
Luister naar de verhalen van uw gids over de geschiedenis, de tradities en de technieken van de Franse en Zwitserse manier van kaasmaken en aarzel vooral niet om alles te vragen wat u maar weten wilt. Daarna is het tijd om de kunst van het combineren van de wijn en de kaas onder de knie te krijgen. Proef zeven zachte, verfijnde kazen en spoel de hapjes weg met slokjes lichte, maar complexe wijnen en leer de verrukkelijke, elegante en subtiele smaken te waarderen en ermee te spelen. Eet het brood en het fruit dat bij de kaasstukjes wordt geserveerd.
Aan het einde van deze 1,5 uur durende proeverij gaat u weer naar boven, naar de begane grond, voor het einde van uw tour.
Inclusief
- Professionele kaas- en wijngids
- Proeverijen van 7 kazen en 3 wijnen
- Brood natuurlijk
Niet inclusief
- Fooi
- Hotel ophalen en wegbrengen
Aanvullend
- U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
- De kelder is alleen bereikbaar via een trap
- Het kan koud zijn in de kelder, dus warme kleding wordt aanbevolen
- Hygiënisch beschermingspak wordt verstrekt
- De minimumleeftijd om alcohol te drinken is 18
Kenmerken
Cultureel
70%
Eten
65%
Toerisme
55%
Origineel
35%
Beoordelingen
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 52 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Eiffel tower
167 Activiteiten
Collecties
Louvre museum
196 Activiteiten
Collecties
City tour
83 Activiteiten
Collecties
Moulin Rouge
42 Activiteiten
Collecties
Hop-on Hop-off & Bus
55 Activiteiten
Collecties
Seine River cruise
227 Activiteiten
Collecties
Versailles
207 Activiteiten
Collecties
With a local
79 Activiteiten
Collecties
Other museums
107 Activiteiten
Collecties
Walking tour
179 Activiteiten
wonderful visit. Nice pace for the presentations and good pairings of wines and cheeses. Entire visit was relaxing and fun
This was a blast! I’m so glad my friend heard about this because it was one of my favorite things we did on our girls trip to Paris. Definitely recommend
Our host was very knowledgeable and entertaining. Good to see inside his cheese cave. We had 6 types of cheese that we would not have been likely to try anywhere else, including the stinky orange cheese....wirh matching wine. A fun experience
Our tour guide was wonderful!! I tried writing a review just after our tour in September but the link did not work! We have been to Paris 8 times and had other cheese tours but there is something special about being in a cheese cellar that added to the experience. The shop was excellent along with the cheeses!! We learned so much!! J and L
Very good workshop where we could learn how to properly try various cheese pairing with wines. Pierre is fantastic and told us all we needed to know about French cheeses and wines. We learned a lot about this typical French food. Definitely a must!