Kaas- en wijnproeverij in een Parijse kaaskelder
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Kaas- en wijnproeverij in een Parijse kaaskelder

Kaas- en wijnproeverij in een Parijse kaaskelder

1h30
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Maak kennis met uw gids, een fromager (kaasmaker), in de kaaswinkel in het 3e arrondissement van Parijs. Trek uw hygiënische, beschermende pak aan en ga op weg naar de ondergrondse kelder, waar verschillende ronde kazen liggen te rijpen in de koele omgeving.
Verken een groot vertrek vol rijpende kazen zoals Beaufort (een kaas gemaakt van rauwe koemelk, geproduceerd in de Franse Alpen) Etivaz (een harde kaas uit de Zwitserse Alpen, gemaakt van rauwe koemelk), Gruyère (een milde, harde gele kaas die oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar ook in Frankrijk wordt geproduceerd), Bôfavre (een harde kaas afkomstig uit het Zwitserse Juragebergte) en nog veel, veel meer. De soorten kazen variëren naargelang het jaargetijde. Bewonder de grote ronde Comté-kazen van 35 kg die op rekken liggen naast de tere geitenkazen en de zachte Camembert, alles in verschillende stadia van het rijpingsproces.
Luister naar de verhalen van uw gids over de geschiedenis, de tradities en de technieken van de Franse en Zwitserse manier van kaasmaken en aarzel vooral niet om alles te vragen wat u maar weten wilt. Daarna is het tijd om de kunst van het combineren van de wijn en de kaas onder de knie te krijgen. Proef zeven zachte, verfijnde kazen en spoel de hapjes weg met slokjes lichte, maar complexe wijnen en leer de verrukkelijke, elegante en subtiele smaken te waarderen en ermee te spelen. Eet het brood en het fruit dat bij de kaasstukjes wordt geserveerd.
Aan het einde van deze 1,5 uur durende proeverij gaat u weer naar boven, naar de begane grond, voor het einde van uw tour.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Professionele gids
  • Proeven van 7 kazen en 2 wijnen
  • Brood en fruit
Niet inclusief
  • Fooien (optioneel)
  • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullend
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • De kelder is alleen toegankelijk via een trap
  • Het kan koud zijn in de kelder, dus we raden u aan om warme kleding mee te nemen
  • Een hygiënisch, beschermend pak wordt verstrekt
  • De minimumleeftijd voor alcoholconsumptie is 18 jaar
Kenmerken
Cultureel
70% Eten
65% Toerisme
55% Origineel
35%
Beoordelingen
4.9
37
j
jrespo66
5 | 2017-12-04

Our tour guide was wonderful!! I tried writing a review just after our tour in September but the link did not work! We have been to Paris 8 times and had other cheese tours but there is something special about being in a cheese cellar that added to the experience. The shop was excellent along with the cheeses!! We learned so much!! J and L

j
julie20014
5 | 2017-10-05

Very good workshop where we could learn how to properly try various cheese pairing with wines. Pierre is fantastic and told us all we needed to know about French cheeses and wines. We learned a lot about this typical French food. Definitely a must!

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Anonymous
Anoniem

Instellingen