Wandeling in kleine groep door Jardin du Luxembourg in Parijs
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Wandeling in kleine groep door Jardin du Luxembourg in Parijs

Wandeling in kleine groep door Jardin du Luxembourg in Parijs

2 h
Kleine groep
Te voet
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Uw gids wacht op u bij de ingang van de Jardin du Luxembourg om te beginnen met uw wandeling van 2 uur. Deze prachtige tuin van 23 hectare bevindt zich in het hart van het elegante 6e arrondissement, aan de linkeroever van de Seine.

Palais du Luxembourg werd in 1612 gebouwd in opdracht van koningin Maria de' Medici. Het exclusieve paleis en de tuinen hebben ervoor gezorgd dat de buurt veranderde in een chique wijk voor Franse adel en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Parijs. Tegenwoordig is het een van de rustigste groene plekken van Parijs, ideaal om de drukte van de stad te ontvluchten.

Uw gids vertelt over de geschiedenis van de tuinen terwijl u wandelt langs strakke hagen, fraaie borders, beelden van vroegere koningen, koninginnen en keizers, statige standbeelden van mensen en dieren en geometrische bloemperken, die zo typerend zijn voor de klassieke Franse tuin. In de lente wordt het aanzicht van de tuin verfraaid door duizenden tulpen.

U arriveert bij het centrale punt van de Jardin du Luxembourg, de fontaine Médicis, waar u de gelegenheid hebt om foto's te maken. Hierachter is het spectaculaire Paleis Luxembourg. Hoor hoe het paleis tijdens de Franse Revolutie is veranderd van het 16e-eeuwse verblijf van de koningin in een gevangenis en later in het moderne hoofdkwartier van de Franse Senaat.

Uw 2 uur durende rondleiding door de Jardin du Luxembourg eindigt bij het vertrekpunt.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Professionele gids
Niet inclusief
  • Fooien (optioneel)
  • Eten en drinken
  • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullend
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Er wordt een redelijke afstand gelopen; goede wandelschoenen zijn aan te bevelen
  • Minimumleeftijd: 6 jaar
Kenmerken
Toerisme
90% Cultureel
80% Sport
25%
Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Anonymous
Anoniem

Instellingen