Wandeling met wijnproeverij op de linkeroever in Parijs
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Wandeling met wijnproeverij op de linkeroever in Parijs
/ France / Île-de-France / Paris / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Wandeling met wijnproeverij op de linkeroever in Parijs

3 h
Te voet
Over deze activiteit
Boek uw wijntour in de Linkeroever, in Montmartre of in Notre Dame, en ga op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt. Na kennismaking met uw gids, tevens wijnexpert, gaat u naar de door u gekozen wijk en stopt u onderweg bij verschillende wijnbars en cafés die populair zijn onder de lokale bevolking.
Geniet tijdens uw tour van drie wijnproeverijen en bekijk tussendoor de hoogtepunten en verborgen hoekjes van de wijk. Bewonder de bezienswaardigheden, loop verborgen straatjes in en proef de sfeer van de stad terwijl uw gids dieper ingaat op de lokale geschiedenis en de manier van leven. De routes variëren maar duren ongeveer 3 uur.
Wijn- en wandeltocht Linkeroever (3 uur) . Ontmoet uw gids op de levendige linkeroever van Parijs in de buurt van de rivier de Seine. Verken de geplaveide Rue Mouffetard, bekend om de winkeltjes en markten met eetwaren.
Kom alles te weten over de geschiedenis van de straat en de relatie met de auteur Ernest Hemingway, voordat u een bezoek brengt aan een wijnbar voor uw eerste wijnproeverij. Daarna hervat u uw tour en gaat u op weg naar het Panthéon, een tempel die in opdracht van de Franse koning Lodewijk XV in 1744 werd gebouwd. Onderweg komt u langs de kerk van Saint-Médard en een bar die beroemd werd door de film Amélie.
Nadat u het Panthéon hebt bewonderd, stopt u voor een tweede wijnproeverij. Daarna loopt u verder langs de universiteit de Sorbonne richting de rivier de Seine, voordat u een wijnwinkel instapt met lokale favorieten en een seizoensgebonden assortiment.
Eindig uw tour bij een buurtbistro voor uw derde wijnproeverij.
Wijn- en wandeltocht Montmartre (3 uur)Ga op eigen gelegenheid naar de wijk Montmartre, maak kennis met uw deskundige gids en ga naar uw eerste stop: de laatste nog producerende wijngaard van Parijs.
Bekijk de wijnstokken die worden geflankeerd door huizen en luister naar de informatie over de geschiedenis en de wijnproductie. Vervolgens maakt u een wandeling in het pittoreske Montmartre tot de met bomen omzoomde Place du Tertre, met kraampjes met kunst. Kom alles te weten over hoe het gebied artiesten zoals Renoir en Picasso inspireerde en dwaal rond de geplaveide straten om te zoeken naar de beste wijnbars.
Stop bij drie traditionele bars en proef een heerlijke wijn in elk daarvan terwijl u leert hoe deze wordt gemaakt door een aantal van de kleinere Franse producenten. Drink, en praat over de kenmerken van de wijn met uw gids en de rest van de groep.
Tot slot loopt u naar de heuveltop van Basilique du Sacré Coeur en kunt u genieten van het adembenemende uitzicht over Parijs. Eindig de tour vervolgens met een derde wijnproeverij.
De Notre Dame Wijn- en wandeltocht (3 uur) is een gelegenheid voor een speciaal bezoek met gids aan de kathedraal van Notre Dame.
Tijdens stops bij de wijnbars en cafés op de route leert u over de gastronomische tradities en hun betekenis voor de Franse geschiedenis, de juiste volgorde van het serveren van wijn tijdens de maaltijd en de do's en don'ts van wijn drinken.
Aan het eind van de rondleiding hoort u verhalen over Parijs als een belangrijke wijnhaven terwijl we genieten van ons laatste glas wijn aan de oever van de rivier.
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • Proeverij van drie wijnen
 • Wijn-expert gids
Niet inclusief
 • Fooi
 • Extra wijn en drankjes
 • Hotel ophalen en wegbrengen
 • Eten en drinken, tenzij anders vermeld
Aanvullend
 • U ontvangt (afhankelijk van beschikbaarheid) binnen 48 uur na de boeking een bevestiging
 • Kaas en charcuterie zijn niet inbegrepen in je tour, maar je kunt gerust een bord bestellen in een van de bars die je bezoekt
 • De route kan op de dag volgens openingstijden worden gewijzigd
Kenmerken
Cultureel
65%
Eten
60%
Toerisme
40%
Beoordelingen
4.4
30
G
Gary T
1 | 2019-07-03

We never got a vineyard tour we paid for Then he only visited one wine shop in Paris And had us stand for 2 hours talking more about cheese than wine.

J
Justin B
5 | 2016-08-10

We chose a wine tasting for our honeymoon trip and absolutely loved it! We learned so much and had a fun time. Thanks to Jean Claude for sharing his knowledge with us!

N
Norma L
5 | 2015-09-22

While it was a rainy day, it was a great walking tour. Toured the Left Bank and Jean-Claude was an excellent guide AND an excellent wine master. Very informative about the area, history, the wine regions of France and educating us on how to better understand the wine regions and also how to get the most of our tasting experience. Made three stops at local wine bars and tasted three different wines. Great experience.

P
PAULO RUBENS M
5 | 2015-06-10

The guide or better the expertize was perfect.

Collecties Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Klik om andere ervaringen te ontdekken Alles bekijken
Eiffel tower
Collecties
Eiffel tower 167 Activiteiten
Louvre museum
Collecties
Louvre museum 196 Activiteiten
City tour
Collecties
City tour 83 Activiteiten
Moulin Rouge
Collecties
Moulin Rouge 42 Activiteiten
Hop-on Hop-off & Bus
Collecties
Hop-on Hop-off & Bus 55 Activiteiten
Seine River cruise
Collecties
Seine River cruise 227 Activiteiten
Versailles
Collecties
Versailles 207 Activiteiten
With a local
Collecties
With a local 79 Activiteiten
Other museums
Collecties
Other museums 107 Activiteiten
Walking tour
Collecties
Walking tour 179 Activiteiten
Alles bekijken 52 Collecties
Anonymous
Anoniem

Parijs

 • Informatie & Tips
 • Collecties
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.