Kookles in kleine groep op het Romeinse platteland
1 day
Populair
Kleine groep
Les
Over deze activiteit
Waar kunt u beter van een Italiaanse kookles genieten dan op het Romeinse platteland? U brengt de dag door met een ervaren chef-kok die u stapsgewijs het proces laat zien van het bereiden van een traditionele Italiaanse maaltijd, van voor- tot nagerecht. Dankzij het kleine aantal deelnemers in de groep, krijgt u veel persoonlijke aandacht van uw ervaren chefkok. Dit zorgt voor een Italiaanse culinaire ervaring die u niet zult vergeten.
Uw gids neemt u mee op een originele reis naar het oude dorpje Mazzano Romano, waar u samen op de plaatselijke markt alle benodigde ingrediënten voor uw kookles koopt. Uw gids geeft u tips zodat u de beste en meest verse groenten, eieren, kruiden en vleessoorten uitkiest. Dan is het tijd om te koken!
Uw kookles vindt plaats in een typisch Romeinse keuken die van alle gemakken is voorzien. Onder begeleiding van uw chefkok leert u hoe u een Italiaans viergangendiner op tafel kunt zetten, compleet met drie verschillende soorten huisgemaakte pasta. U leert bij elk gerecht ook welke wijn erbij past uit een selectie van verschillende streekwijnen. Als u klaar bent in de keuken, gaat u samen met uw collega-koks aan tafel, neemt u een glaasje wijn en geniet u van het verrukkelijke Italiaanse eten dat u zelf hebt bereid.
Uw dagtrip eindigt met de rit terug naar Rome.
Meer lezen
Minder lezen
Uw gids neemt u mee op een originele reis naar het oude dorpje Mazzano Romano, waar u samen op de plaatselijke markt alle benodigde ingrediënten voor uw kookles koopt. Uw gids geeft u tips zodat u de beste en meest verse groenten, eieren, kruiden en vleessoorten uitkiest. Dan is het tijd om te koken!
Uw kookles vindt plaats in een typisch Romeinse keuken die van alle gemakken is voorzien. Onder begeleiding van uw chefkok leert u hoe u een Italiaans viergangendiner op tafel kunt zetten, compleet met drie verschillende soorten huisgemaakte pasta. U leert bij elk gerecht ook welke wijn erbij past uit een selectie van verschillende streekwijnen. Als u klaar bent in de keuken, gaat u samen met uw collega-koks aan tafel, neemt u een glaasje wijn en geniet u van het verrukkelijke Italiaanse eten dat u zelf hebt bereid.
Uw dagtrip eindigt met de rit terug naar Rome.
Inclusief
- Kookles en lunch
- Gebruik van schort en kookgerei
- Alle ingrediënten voor uw lunch
- Kookles in een kleine groep (maximaal 8 personen)
Niet inclusief
- Fooien (optioneel)
- Eten en drinken, tenzij aangegeven
- Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullend
- Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 3 dagen voor vertrek. In dat geval ontvangt u de bevestiging binnen 48 uur, afhankelijk van beschikbaarheid
- Een cursus in vegetarisch koken is ook mogelijk; vraag dit aan ten tijde van de boeking
- Minimaal 2 personen per boeking vereist
Kenmerken
Toerisme
85%
Cultureel
80%
Eten
80%
Origineel
55%
Beoordelingen
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 51 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Vatican museums
444 Activiteiten
Collecties
Museums
220 Activiteiten
Collecties
Sistine Chapel
319 Activiteiten
Collecties
St. Peter's Basilica
186 Activiteiten
Collecties
Walking Tours
280 Activiteiten
Collecties
Colosseum
584 Activiteiten
Collecties
Ancient Rome
189 Activiteiten
Collecties
Pompeii
146 Activiteiten
Collecties
Hop-on Hop-off & Bus
76 Activiteiten
Collecties
Trips from Rome
202 Activiteiten
This was one of the most enjoyable and fun excursions we experienced! 4 of us plus 2 chefs and sous chef went shopping for our cheese, meat, veggies and fruit which we used in our many course dinner prep. We then experienced hands-on pasta making, dessert and a meat dish preparation followed by cooking and dining on our creations with lots of wine. So much fun - we laughed and learned; all this in a village home that was several hundred years old. A leisurely pace and it was indeed hands-on. I highly recommend this excursion. Also, BUY THE COOKBOOK! You will not regret the decision to come to this cooking lesson.
This was an amazing day! The village where you cook is stunning, the food and wine are incredible. I would do this day again in a heartbeat. Worth every penny.
The time we had with both Elisa and Roy was wonderful. They made the time we spent with them both instructional and fun. In addition, the total amount of time we spent, the amount of cooking as well the food experience was by far the best time we have had on a tour ever. This was truly an amazing time.
Unforgettable experience and great fun! Our driver and sous-chef Marco Farnetti was friendly, very kind, a great cook, and made us laugh throughout the day. Our excellent chef, Eliza, was a brilliant teacher and told wonderful stories about the food we were making and traditional life in Italy. We prepared spinach ricotta ravioli, red sauce fettuccine, cavatelli with sausage and broccolini, potato pizza amazing!, volcano chocolate cake, all served with wonderful wine and birthday champagne. We all took part in making a yards-long pasta for ravioli, learned how to make cavatelli, and laughed at our neophyte confusion as the beautiful meal came together. What seemed confusing and impossible turned into a lovely, delicious meal. This was one of our best days in Italy. For those looking for an easy and fun day trip outside of Rome, this is perfect! Thank you, Marco and Eliza!
One of the most incredible experiences and best meals in Italy. Don't miss this one.
Wonderful experience! One of very best tours weve ever booked. After about a 45 minute ride in a comfortable shuttle bus, we arrived at the idyllic town of Mazzano Romano and met our chef/guide, Elisa. She took us along with her as we went into three little shops for fresh ingredients for our menu. We then ventured to the apartment which was apparently built in about 1300 AD, where Alisa guided us in how to make: a simple pizza prepared three ways potatoes, red onions, mozzarella with tomatoes, veal saltimbocca, ravioli stuffed with ricotta/spinach, gnocchi with prosciutto and sweet pepper sauce, fettuccine with delicious homemade tomato based pasta sauce, and a dark chocolate lava cake. Elisa choose the menu with our preferences in mind as well as freshness of produce. We left very satisfied with full bellies and an eagerness to try out the recipes at home!
My wife and I celebrated our 35th Wedding Anniversary while we participated in this wonderful event. It was a bit of a ride to Mazzano Romano, but it was worth it for the beautiful view from the apartment where our chef led the eight guest in our cooking class. Prior to arriving there, we shopped at the local butcher shop and market. With supplies in tow, we walked up to the beautiful apartment where the chef and her assistant first showed us how to make a simple pizza with various toppings and then several tricks for making pasta several different ways, All the activities were supported with many laughs and plenty of wine. We sat together for a multi-course feast with more wine and laughter. We napped on on the ride back with full bellies and a great memory.