Siciliaanse kookles in Taormina
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Siciliaanse kookles in Taormina
/ Italy / Sicily / Province of Messina / Taormina / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Spaans Details bekijken in Frans Details bekijken in Italiaans Details bekijken in Portugees

Siciliaanse kookles in Taormina

4 h
Les
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Maak kennis met uw gastheer, een professionele lokale chef-kok, nabij Porta Messina in het historische centrum van Taormina en begin uw kookles met een wandeling naar de open markt. Sicilianen kopen net als alle Italianen het liefst lokaal geproduceerde ingrediënten op de markt en kiezen gewoon wat er het best uitziet. Volg hun voorbeeld en help de gastheer de beste ingrediënten van de dag te kiezen om te koken. Een gratis proeverij van kaas en salami wordt aangeboden.
De markt is vlak bij het restaurant, een traditioneel Siciliaans visrestaurant, hier gaat u vervolgens heen en u gaat direct naar binnen voor uw kookles. Na een koffiepauze, doet u uw koksschort voor terwijl uw gastheer uitleg geeft over de gerechten van de dag en iets vertelt over de keuken van Sicilië.
Hoewel de landerijen op het platteland vaak door de zon geschroeid zijn in plaats van weelderig groen, zijn de producten van Sicilië overvloedig. Kenmerkend zijn de robijnrode, zongerijpte tomaten, dikke olijven en verse noten. De zee rond het eiland biedt voldoende vis om een onverzadigbare honger naar verse vis en schaal- en schelpdieren te stillen, en Siciliaanse nagerechten, zoals verse cannoli (gebakrolletjes met gezoete ricotta), zijn legendarisch.
Help de groenten te snijden of de pasta te bereiden tijdens uw les en leer hoe u vlees en vis perfect bakt. Het menu verandert voor elke kookles, maar u kunt rekenen op gerechten zoals Parmigiana di melanzane (gebakken aubergine, gelaagd met tomaat en Parmezaanse kaas) of pasta al pesto di pistacchi - pasta met pestosaus gemaakt van pistachenoten.
Na het koken van uw drie gangen, neemt u plaats in het restaurant en geniet u van uw eigen creaties met een wijnproeverij. Het restaurant heeft een breed aanbod aan rode en witte wijn, dus laat uw gastheer verschillende soorten kiezen als aanvulling op uw gerechten. Het aantal proefglazen varieert, maar u kunt bij elkaar minstens twee glazen verwachten. Uw kookles eindigt na de maaltijd met wijnproeverij. Voordat u vertrekt, haalt u het certificaat op en het schort mag u meenemen als aandenken!
Meer lezen Minder lezen
Inclusief
  • Lokale meertalige gids
  • Lunch
  • Koffie en/of thee
  • Water
  • Wijnproeven
  • Schort
  • Kookcertificaat
  • Kaas- en salamiproeverij in het restaurant
Niet inclusief
  • Extra alcoholisch drankje
Aanvullend
  • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
  • Minimaal 2 deelnemers.
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Toegankelijk voor kinderwagens
  • Bereikbaar met openbaar vervoer
  • Rolstoeltoegankelijk vervoer
  • Oppervlakken zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Geschikt voor vrijwel alle reizigers
  • Er nemen maximaal 15 reizigers deel aan deze tour/activiteit
Kenmerken
Toerisme
95%
Cultureel
80%
Eten
65%
Origineel
60%
Beoordelingen
4.7
68
d
dtoolin
5 | 2017-11-01

Taormina is a must visit township when one is in Sicily. An absolute gem with lots to see and do. Built on a cliff with a cable car down to the beach, the town offers a main street with many shops, markets, and great places to eat. A bus ride from Taormina Hop On/Hop Off up to the higher elevation of Castle Mola is strongly recommended, where one can have lunch while taking in the view of Mt. Etna and the surrounding mountain sides. The Cooking Class held in the center of Taormina was a fabulous experience and great value. Our chef met us at the Messina Gate, the main portal to the shopping main street, and took a mixed group of about 12 people shopping in the local market. There we selected fresh fish and vegetables, mixed with the locals, and sampled wine and cheeses and got to know our class mates, a mix of Australians, Norwegians, Brits, and Americans. In the center of Taormina, is the family restaurant where our cooking class was held. We were taught by the family how to make pasta from scratch, prepare appetizers Sicilian style, roll and stuff fish, etc. at individual work stations in an open terrace setting. After cooking the meals we all settled down to eat a delicious multi course meal with wine. The experience lasted some 5 hours, and each person was presented with a Certificate of Completion and an Apron. The class was certainly a main highlight of our trip to Italy/Sicily, and strongly recommended as a must do activity. Maurice and Diane T

N
Natallia V
2 | 2017-10-16

It was so commercial and not worth the money invested. The cooking instructor guys, Luca and Stefano, were great but almost everything was pre-cooked and we were only required to do some minimal tasks. Not sure whether I have learnt anything. On a more positive note, it was nice to meet people from all over the world and do a little bit of socializing.

C
Cathy M
2 | 2017-10-12

I'm a good cook, so I was expecting more. The market visit was okay, but more time should have been allocated to making the pasta. As we were all going to eat whatever was made, it meant that if the majority of the group made lousy pasta, we would be eating lousy pasta and so it was. The caponata was actually the one thing that I enjoyed learning to make, and will likely make again. Italians seem to overcook their proteins so the tuna was uneventful. Also the description of the tour said that we would get an apron, which I assumed would be a souvenir apron of the restaurant with logo, it was never given. I was offered the used apron that I wore in the class to cook with, or a paper apron. Very disappointing.

j
jbecker9
2 | 2017-10-09

While the tour to the market from Mimmo was wonderful we were disappointed with the actual cooking demonstration. There were only three of us in this class so we should have gotten much more attention but I felt that because it was such a small class that they did not need to make such a big effort and hurried us along. The chef, Francesca,who didnt speak any english seemed to do more scolding then teaching. We learned how to make caponata, a baked fish, tomatoe sauce and pasta. While the caponata was wonderful the fish was basic and tomatoe sauce was nothing but smashed tomatoes in a pot, again very basic and not what was posted in the overview on viator. We were promised the recipes but they never arrived in our email. It was disappointing and could have been much better.

Anonymous
Anoniem

Taormina

  • Informatie & Tips
  • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.