Tour van 4 uur met ijsklimmen en gletsjerwandelen op Sólheimajökull in een kleine groep
MyLittleAdventure logo
Nederlands / EUR
Tour van 4 uur met ijsklimmen en gletsjerwandelen op Sólheimajökull in een kleine groep
/ Iceland / Southern Region / Vik / Excursies & Activiteiten /
Details bekijken in Nederlands
Details bekijken in Duits Details bekijken in Engels Details bekijken in Frans

Tour van 4 uur met ijsklimmen en gletsjerwandelen op Sólheimajökull in een kleine groep

4 h
Te voet
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit

Deze tour is bedoeld voor iedereen die een van de natuurwonderen van de aarde wil ervaren. U ontmoet uw gids op de Sólheimajökull-parkeerplaats en vertrekt vervolgens naar het ijs zelf, een stevige wandeling van 30 minuten die uw circulatie op gang brengt. (De gletsjer was ooit dichter bij de parkeerplaats, maar door het broeikaseffect en de eigen beweging van de gletsjer ligt hij nu verder weg.)

Sólheimajökull is een afvoergletsjer van Mýrdalsjökull, een van de grootste gletsjers in Europa. Hij speelt een prominente rol in de documentaire 'Chasing Ice' uit 2012, een bekroond onderzoek naar de klimaatverandering.

Wanneer u het ijs bereikt, krijgt u ruimschoots de tijd om de griezelige stilte en het gevoel van isolatie over u heen te laten komen, alsof u en uw medewandelaars helemaal alleen zijn in een uitgestrekte, lege wereld van ijs en sneeuw. U ziet duizenden jaren oud blauw ijs, dat ontstaat wanneer zuurstofbubbels in de sneeuw gevangen raken en daar door het enorme gewicht van de gletsjer worden samengedrukt. U kunt diep een gletsjermolen inkijken, een verticale opening als een put, die helemaal tot de bodem van de gletsjer kan reiken.

De gids maakt een klimtouw vast en leert u hoe u een verticale wand beklimt met ijsbijlen en stijgijzers.

Wat is er te zien? De ijskap ligt boven op de machtige Katla, een van de grootste en meest actieve vulkanen in IJsland. Op een heldere dag ziet u mogelijk ook Eyjafjallajökull, een andere vulkaan, verder naar het oosten, die in 2010 bekend werd toen de uitbarsting ervan de lucht met vuur en as vulde en het Europese luchtverkeer tot stilstand bracht.

Hebt u nog nooit een gletsjerwandeling gemaakt? Nooit stijgijzers of een ijsbijl gebruikt? Geen zorgen! Ervaren gidsen leren u alles wat u moet weten en zorgen ervoor dat u binnen een mum van tijd veilig over de gletsjer wandelt. Voorafgaand aan elke tour wordt u van een veiligheidsuitrusting en instructies voorzien. U kunt het beste van de natuur genieten als u zich nergens zorgen over maakt.

Meer lezen Minder lezen
Inclusief
 • IJsklimmen en gletsjerwandelen op Sólheimajökull
 • Gids
 • Alle benodigde gletsjer- en veiligheidsuitrusting
Niet inclusief
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullend
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Minimumleeftijd is 14 jaar
 • Tours gaan door als het weer goed genoeg is. Trek geschikte kleding aan
 • Afhankelijk van gunstige weersomstandigheden; bij annulering in verband met slecht weer hebt u recht op een andere datum of restitutie van het volledige bedrag
 • Minimaal twee personen per boeking vereist
 • Niet rolstoeltoegankelijk
Kenmerken
Toerisme
70%
Origineel
50%
Cultureel
45%
Sport
35%
Vergelijkbare activiteiten in Vík í Mýrdal Klik om andere ervaringen te ontdekken
Anonymous
Anoniem

Vík í Mýrdal

 • Informatie & Tips
 • Excursies & Activiteiten

Instellingen

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.